Strana politike privatnosti

Politika privatnosti www.klikprodaja.com – i internet prodavnice – dostava.klikprodaja.com
Uvod
Korišćenjem ili pristupanjem Klikprodaja Uslugama, slobodnom voljom prihvatate i slažete se da možemo da prikupljamo i koristimo vaše lične podatke u skladu sa Politikom privatnosti, kao i u skladu sa izmenama iste s vremena na vreme.

Misija Klikprodaja mreže je da poveže prodavce sa kupcima i da obezbedi najrenomiranije prodavce sa sasvakodnevnim ažuriranjem njihog statusa.  Klikprodaja takođe obezbeđuje komunikacije na jednostavan i efikasan način. Obezbeđivanje privatnosti vaših informacija i sticanje poverenja, zajedno sa pružanjem vrhunskog iskustva društvene mreže i ove internet prodavnice , su naši glavni prioriteti, i zbog toga ćemo se uvek pridržavati sledećih principa kako bi zaštitili Vašu privatnost:

Štitimo vaše lične podatke i trećim licima ćemo ih dostaviti samo: (1) uz vaš pristanak; (2) gde je potrebno izvršiti Vaše instrukcije i zahteve; (3) kao razumno i neophodno u sklopu Usluga kako bismo Vam obezbedili sve opcije i funkcionalnosti; (4) gde je neophodno za usaglašavanje sa zakonskom obavezom gde je Klikprodaja marketing predmet obaveze; (5) gde je neophodno za svrhe legitimnih interesa izvršenih od strane Klikprodaja agencije  ili treće strane, gde takvi interesi nisu pod uticajem Vaših fundamentalnih prava i sloboda koje zahtevaju zaštitu ličnih podataka ili (6) koliko je potrebno da se sprovedu naši Uslovi korišćenja ili zaštite prava, svojina, sigurnost ili druge vitalne interese Klikprodaja marketing agencije, naše članove i posetioce, kao i druga fizička lica i javnost.

Realizovali smo odgovarajuće bezbednosne mere zaštite dizajnirane tako da zaštiti informacije u skladu sa industrijskim standardima.

Ova politika privatnosti se odnosi na Klikprodaja.com i mobilne aplikacije Klikprodaja mreže, i sve druge Klikprodaja sajtove, aplikacije, razvojne platforme i druge proizvode i usluge (zbirno “Usluge”). Zadržavamo pravo da promenimo politiku privatnosti s vremena na vreme, i ako pravimo materijalne promene, obezbedi ćemo obaveštenje putem našeg internet sajta, ili na drugi način, tako da možete pregledati promene pre nego što nastavite da koristite naše usluge. Ukoliko imate primedbi na bilo kakve promene, možete nas kontaktirati radi pojašnjenja, da ukažete zašto te promene ne bi trebalo da stupe na snagu, ili, ako se suštinski ne slažete sa njima, možete da zatvorite svoj nalog. Ako nastavite da koristite naše usluge nakon što objavimo ili saopštimo obaveštenje o svim promenama ove Politike privatnosti, smatramo da pristajete na navedene promene.

Kontrola podataka
Vaši lične podatke kontroliše Klikprodaja – marketing agencija, koja se nalazi u ulici Boška Jugovića 17, Srbija. Ako imate bilo kakvih nedoumica oko davanja informacija nama ili da li su informacije prikazane na našim Uslugama ili na drugi način korišćene na bilo koji način dozvoljen u ovoj Politici privatnosti i Uslovima korišćenja, ne bi trebalo da postanete član naše mreže, posećujete veb stranice, preuzimate naše aplikacije ili inače koristite naše Usluge. Ako ste već registrovani, možete da zatvorite svoj nalog u bilo kom trenutku.

Nadležni organ za zaštitu podataka u Srbiji je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji se nalazi u Bulevaru kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Srbija. Sajt: http://www.poverenik.rs/

Saglasnost za obradu podataka
Pružajući lične podatke nama kada kreirate ili ažurirate svoj nalog i profil, Vi izričito i dobrovoljno prihvatate uslove naše politike Uslova korišćenja Usluga i slobodno prihvatate i pristajete da Klikprodaja mreža obrađuje vaše lične podatke na način koji je opisan u ovoj Politici privatnosti. Možete povući ili izmeniti svoj pristanak za naše prikupljanje i obradu informacija u bilo kom trenutku, u skladu sa uslovima ove Politike privatnosti i Uslovima korišćenja, menjajući podešavanja naloga ili profila na Klikprodaja mreži ili zatvaranjem svog Klikprodaja naloga internet prodavnice . Povlačenje pristanka neće uticati na zakonitost obrade vaših podataka na osnovu pristanka pre njegovog povlačenja.

Koje informacije prikupljamo?
Prikupljamo Vaše lične informacije na sledeće načine:

Registracija
Da biste kreirali nalog na Klikprodaja mreži – internet prodavnici www.dostava.klikprodaja.com , od informacija morate da nam date najmanje puno ime i prezime, telefon, adresu stanovanja- radi isporuke artikala, ne i e-mejl adresu, ne i lozinku, i saglasnost da prihvatite naše Uslove korišćenja Usluga i ovu Politiku privatnosti, koji regulišu način na koji tretiramo vaše informacije. Možete obezbediti dodatne informacije u toku registracije (na primer, vaša zemlja i grad, pozicija i tim) koje će vam pomoći da izgradite svoj profil, kao i da bismo bili u mogućnosti da vam pružimo više prilagođene usluge (na primer: profil stranice na Vašem jeziku, izmene, sadržaj, itd.). Razumete da, otvarajući nalog, Vi i drugi će biti u stanju da vas identifikuju po Vašem Klikprodaja profilu.

Korišćenje Klikprodaja sajtova i aplikacija
Mi prikupljamo podatke kada koristite naše sajtove, aplikacije, našu platformu, tehnologije ili druge Usluge. Na primer, mi prikupljamo informacije kada vršite pretragu, pridružite se i učestvujete u aktivnostima internet prodavnice kao  aplikacije, instalirate našu buduću mobilnu aplikaciju, pregledate naš sadržaj na i nadrugim internet adresama. Ako ste prijavljeni na dostava.klikprodaja.com ili Vas neki od naših kolačića na uređajima identifikuje, vaše informacije korišćenja i podaci iz dnevnika korišćenja, kao što su IP adresa, će biti povezan od strane nas sa Vašim nalogom. Čak i ako niste prijavljeni na Usluge, Klikprodaja mreža pamti informacije o uređajima koji se koriste za pristup našim Uslugama, uključujući IP adresu. Takođe prikupljamo informacije o načinu na koji koristite naše usluge, kao što su vrste sadržaja koje ste posetili ili učestalost i trajanje vaših aktivnosti.

Politika kolačića
Kao što je opisano u našoj politici Kolačića, koristimo kolačiće i slične tehnologije, uključujući mobilne identifikatore aplikacija, da nam pomognu da Vas prepoznaju na različitim Uslugama, uče o Vašim interesima kako na tako i van naših Usluga, kako bismo poboljšali Vaše iskustvo na mreži, povećali bezbednost, merili upotrebu i efikasnost naših Usluga. Možete kontrolisati kolačiće kroz postavke pregledača i drugih alata. Posetom naših Usluga, pristajete na plasman kolačića i signalnih uređaja u vašem pretraživaču i mejlova baziranih na HTML tehnologiji, u skladu sa ovom Politikom privatnosti, koja opisuje i našu Politiku o kolačićima.

Datoteke sa beleškama, IP Adrese, i informacije o Vašem računaru i mobilnim uređajima
Kada posetite ili mapustite naše Usluge klikom na hiperlink ili kada pregledate nezavisne sajtove koji sadrži naše dodatke ili kolačiće (ili sličnu tehnologiju), mi automatski dobijamo URL sajta sa koga ste došli, ili onaj na koji ste su usmereni. Mi ćemo takođe dobiti Internet Protokol ( “IP”) adresu računara ili proksi server koji koristite za pristup vebu, vremena pristupa, pregledane stranice, detalje operativnog sistema, tip veb pretraživača i mobilnog uređaja (uključujući Vaš identifikator mobilnog uređaja koji vaš mobilni operativni sistem uređaja odašilje), vaš mobilni operativni sistem (ako pristupate Klikprodaja mreži sa mobilnog uređaja), kao i ime Vašeg ISP provajdera ili vašeg mobilnog operatera. Takođe možemo dobiti podatke o lokaciji koje šalju nezavisni sajtovi i usluge ili uređaji pomoćuu GPS-a koje ste podesili, koje koristimo da vam pokažem lokalne informacije (na primer, događaji u vašoj okolini) na našim mobilnim aplikacijama i za prevenciju prevare i iz sigurnosnih razloga. Većina mobilnih uređaja omogućava da onemogućite slanje podataka u realnom vremenu, i naravno mi ćemo poštovati navedena podešavanja.

U slučaju naših Android aplikacija, dobićete obaveštenje o vrstama podataka (npr. lokaciji) koji će biti poslati Klikprodaja mreži. Ako se odlučite da koristite naš aplikaciju nakon ovog obaveštenja, obrađujemo ove podatke da bismo omogućili registraciju ili prikaz proizvoda i funkcija za Vas. Ako ne želite da postanete član Klikprodaja mreže, mi ćemo izbrisati ovu informaciju.

Osetljivi podaci
Snabdevanje Klikprodaja mreže bilo kojim informacijama koje se smatraju “osetljivim” (kao što su podaci o ličnosti koji otkrivaju rasno ili etničko poreklo, političko mišljenje, religiozna ili filozofska uverenja, ili sindikalne pripadnosti, kao i obradu genetskih podataka, biometrijskih podataka u svrhu jedinstvene identifikacije fizičkih lica, podaci o zdravlju ili podatke o seksualnom životu ili seksualne orijentacije fizičkog lica) je potpuno dobrovoljno sa Vaše strane, i Vi niste ni u kakvoj obavezi da dajete ove informacije.

Ostalo
Naše Usluge su dinamično, inovativno okruženje, što znači da uvek nastojimo da poboljšamo Usluge koje Vam nudimo. Često uvodimo nove funkcionalnosti, od kojih neke mogu dovesti do prikupljanja novih informacija. Osim toga, nova partnerstva ili korporativne akvizicije mogu da dovedu do novih funkcionalnosti, a možda ćemo potencijalno prikupljati i nove vrste informacija. Ako počnemo prikupljanje suštinski nove vrste ličnih podataka i materijalno promenimo način na koji upravljamo podacima, mi ćemo izmeniti ovu Politiku privatnosti i obavestiti Vas u skladu sa članom Promene u ovoj Politici privatnosti.

Kako se koriste Vaše lične informacije
Razvoj Usluga
Koristimo informacije i sadržaj koji ste Vi i ostali članovi pružili nama u svrhu istraživanja i razvoja za unapređenje naših Usluga kako biste Vi i drugi članovi imali bolje, intuitivnije iskustvo, kao i u svrhu rasta broja članova i angažovanja trenutnh članova koji koriste naše Usluge kako bismo obezbedili pomoć pri povezivanju sportskih stručnjaka sa prilikama za razvoj njihove (Vaše) karijere.

Deljenje informacija sa trećim stranama
Nećemo iznajmljivati ili prodavati lične podatke koje ste postavili na našim Uslugama i servisima, osim na način kako je opisano u ovoj Politici privatnosti. Mi nećemo otkriti lične podatke koji se objavljuju na Vašem profilu ili generišu kroz angažman sa našim drugim Uslugama, kao što je dostava.klikprodaja.com, osim kako bismo izvršili Vaše instrukcije i zahteve, ili ako objektivno procenimo da je objavljivanje određenih informacija dozvoljeno zakonom ili je razumno i potrebno kako bi: (1) u skladu sa zakonskom obavezom gde je Klikprodaja mreža predmet, uključujući, ali ne ograničavajući se na, građanske i krivične sudske pozive, sudske naloge ili druga obavezna otkrivanja informacija; (2) sprovodili ovu politiku privatnosti ili Uslove korišćenja Usluga; (3) odgovorili na tvrdnje o povredi prava trećih lica; (4) odgovorili na pitanja Člana o Uslugama; (5) zaštitili legitimne interese Klikprodaja mreže ili treće strane, gde takvi interesi nisu pd uticajem Vaših fundamentalnih prava i sloboda koji uslovljavaju zaštitu podataka o ličnosti ili (6) zaštite prava, vlasništva, sigurnosti ili drugog vitalnog interesa Klikprodaja mreže, naših Usluga, naših Članova i posetilaca, drugih fizičkih lica i javnosti.

Saglasnost sa pravnim procedurama i ostala obelodanjivanja podataka
Moguće je da će biti potrebno otkriti lične informacije, informacije o profilu, ili informacije o vašim aktivnostima kao Člana ili posetioa kada je to potrebno po zakonu, da li u Srbiji ili drugim pravnim sistemima, kada je potrebno da se (1) istraži, spreči, ili preduzmu mere u vezi aktivnosti za koje se sumnja ili su stvarne nezakonite aktivnosti ili da bi se pomoglo vladinim agencijama za sprovođenje zakona; (2) sprovedu Uslovi korišćenja, istraži i zaštiti od svih nezavisnih potraživanja ili tvrdnji, ili zaštiti bezbednost ili integritet naših Usluga; ili (3) ostvare ili zaštite prava, imovina, ili bezbednost Klikprodaja mreže, naši članovi, osoblje, ili druga lica. Mi ćemo dati sve od sebe u pokušaju da obavestimo Članove o zakonskim zahtevima za njihovim (Vašim) ličnim podacima kada je to potrebno po našoj proceni, osim ako je to zabranjeno zakonom ili sudskim nalogom.

Obelodanjivanje trećim licima kao rezultat promene u upravljačkoj strukturi ili prodaje Klikprodaja – marketing agencija
Takođe možemo otkriti vaše lične podatke trećoj strani kao deo prodaje imovine Klikprodaja – marketing agencija zavisnog preduzeća, ili podele, ili kao posledica promene u kontroli preduzeća ili jednog od njenih podružnica, ili u pripremi za bilo koji od ovih događaja. Svaka treća stranka kojoj mi prosledimo ili prodamo deo svoje imovine će imati pravo da nastavi da koristi lične i druge informacije koje nam pružate na način utvrđen u ovoj Politici privatnosti.

Pružaoci usluga – Procesori
Zadržavamo pravo da zaposlimo druge kompanije, tj. treća lica (”Procesore”) i pojedince kako bi olakšali naše Usluge (npr. održavanje, analiza, revizija, marketing i razvoj). Ovi procesori imaju ograničen pristup informacijama samo za obavljanje ovih poslova u naše ime i dužni su prema Klikprodaja mreži da ne otkriju ili koriste ove podatke u druge svrhe. Ovi procesori će primeniti odgovarajuće tehničke i organizacione mere na takav način da će obrada zadovoljavati zahteve ove Politike rrivatnosti i osigurati zaštitu prava nosioca podataka.

Procesuiranje podataka izvan Vaše zemlje
Možemo preneti vaše informacije i obraditi ih izvan zemlje u kojoj živite, gde god Klikprodaja mreža, njene filijale i pružaoci usluga rade.

Prava pristupa, korekcije i brisanje informacija, kao i zatvaranje Vašeg računa
Imate pravo da (1) pristupite, modifikuje, ispravite, ili obrišete vaše lične informacije pod kontrolom Klikprodaja mreže sa vašeg profila, (2) promenite ili ukloniti sadržaj, i (3) ukinete ili izbrišete Vaš nalog. Možete tražiti vaše lične podatke koji se ne mogu videti na vašem profilu ili nisu lako dostupni za vas (na primer, vaša IP adresa pristupa i dnevnik zapisa Vaših aktivnosti) preko Centra za pomoć Klikprodaja mreže.

Zadržavamo lične podatke koje dajete dok Vaš nalog postoji ili koliko je potrebno da bismo Vam pružali Usluge. Ako želite da isključite svoj Klikprodaja nalog, Vaš profil više neće biti vidljiv drugim korisnicima na mreži. Oni neće biti u mogućnosti da vas pronađu na platformi ili mobilnim aplikacijama, da vam pošalju poruku ili da doprinesu Vašem profilu na bilo koji način. Svi podaci ranije dostavljeni putem profila, kao što su objave, osnovne informacije, slike, poruke ili bilo koji drugi podaci neće biti izbrisani i biće zapamćeni na našim serverima. Kada želite da ponovo aktivirate nalog potrebno je da zahtevate aktivacioni link. Klikom na link za aktivaciju u aktivacionom e-mejlu čini vaš Klikprodaja nalog ponovo aktivnim.

Ako izbrišete Vaš nalog, Vaši podaci će generalno biti uklonjeni iz Usluga u roku od 10 radnih dana. Mi generalno brišemo informacije i de-personalizovaćemo sve evidencije ili druge rezervne kopije podataka kroz proces brisanja u roku od 10 radnih dana od zatvaranja naloga, osim u dole navedenim slučajevima. Ako pošaljete zahtev za brisanje Vašeg naloga, vi ćete imati do 5 radnih dana da povratite Vaš nalog pre nego što informacije budu izbrisane sa naših servera. Tokom ovog perioda, vaš nalog neće biti vidljiv drugim članovima.

Imajte na umu da informacije koje ste delili sa drugima (na primer, preko poruka, kolegama, ili deljenje sadržaja) ili koje su drugi kopirali može da ostanu vidljive i nakon što ste zatvorili nalog ili obrisali podatke sa vlastitog profila. Sadržaj www.dostava.klikprodaja.com u vezi sa zatvorenim nalozima će se pojaviti kao da dolazi od neaktivnog korisnika, sa njihovom poslednjom profilnom slikom i imenom. Pored toga, možda nećete moći da pristupite, ispravite, ili eliminišete bilo kakvu informaciju o sebi koju su drugi Članovi kopirali ili eksportovali sa naših Usluga, jer ova informacija ne može biti u našoj kontroli. Vaš javni profil može biti prikazan u rezultatima pretrage na pretraživačima dok pretraživač osvežava svoj keš i indeks.

Takođe, možemo zadržati vaše lične podatke čak i nakon što ste deaktivirali nalog ako je razumno i neophodno zadržavanje u skladu sa našim pravnim obavezama, ili sprovođenjem ove Politike privatnosti i naših Uslova korišćenja Usluga.

Naš korisnički servis može zadržati informacije samo onoliko dugo koliko je potrebno da se obezbedi analiza izveštavanja i analiza trendova, ali će generalno biti izbrisane ili de-personalizovane informacije zatvorenih naloga, osim u slučaju naših prikaza podataka u dodacima (tj. informacije koje ste posetili na sajtovima koji nose naše društvene dodatke, ali na koje niste kliknuli), koje ćemo de-personalizovati u roku od 7 dana (mada održavamo dnevnike na našim serverima tokom 30 dana samo u svrhu bezbednosti, ispravljanja grešaka, i stabilnosti same Klikprodaja mreže) stvaranjem agregiranih skupova podataka koji se ne mogu povezati sa pojedincima.

Sigurnost Vaših podataka
Implementirali smo bezbednosne mere zaštite osmišljene u cilju zaštite ličnih informacija koje ste dali u skladu sa industrijskim standardima. Pristup vašim podacima na našim Uslugama je zaštićen lozinkom, a svi transakcioni podaci su zaštićeni SSL šifrovanjem kada se razmenjuju između veb pregledača i Usluga. Takođe nudimo siguran pristup (https) na sajtu app.Klikprodaja.com. Da bi zaštitili podatke koji se skladište na našim serverima, mi takođe redovno pratimo naš sistem tražeći eventualne propuste i napade, i koristimo najviši nivo sigurnosnih pristupa našem centru za čuvanje podataka. Međutim, s obzirom da internet nije 100% sigurno okruženje, ne možemo da osiguramo ili garantujemo sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje. Ne postoji garancija da se informacijama ne može pristupiti, da budu otkrivene, izmenjene, ili uništene kršenjem bilo koje od naših fizičkih, tehničkih, ili upravljačkih mera zaštite. Vaša je odgovornost da zaštitite bezbednosti vaših informacija za prijavljivanje. Imajte na umu da se poruke e-mejla, instant poruke, i slična sredstva komunikacije sa drugim članovima još uvek ne šifruju, a savetujemo vam da ne šaljete poverljive informacije putem ovih sredstava. Pomozite nam da Vaš nalog ostane bezbedan tako što ćete koristiti jaku lozinku.

Promene politike privatnosti
Zadržavamo pravo da promenimo ovu Politiku privatnosti, s vremena na vreme. Ako napravimo značajne promene u načinu na koji tretiramo vaše lične podatke, ili samu Politiku privatnosti, mi ćemo obezbediti obaveštenje korisnicima (Vama) putem Usluga ili nekim drugim sredstvima, kao što je e-mejl. Pregledajte promene pažljivo. Ako se slažete sa promenama, jednostavno nastavite da koristite naše usluge. Ako imate prigovor na bilo koju promenu u našim uslovima i više ne želite da koristite naše usluge, možete da zatvorite svoj nalog. Osim ako nije drugačije naznačeno, naša trenutna Politika privatnosti se odnosi na sve informacije koje imamo o Vama i Vašem nalogu. Koristeći naše Usluge nakon saopštenog obaveštenja o promenama, izjavljujete da ste obavešteni i da iskazujete saglasnost sa izmenjenom politikom i praksom.